Mijn naam is Martin van Ginkel. Ik ben 44 en woon in Renswoude. Ik ben sinds 1999 getrouwd en heb twee kinderen.

Al vanaf mijn tiende ben ik gefascineerd door de magie van RF elektronica. Met veel interesse bekeek ik de door mijn broer zelfgemaakte zenders. Hoe is het toch mogelijk om met een handvol componenten, wat verzilverd koperdraad en aluminium pijpjes informatie onzichtbaar door de ether te transporteren! hier moest ik het fijne van weten.

Na mijn studie MTS elektronica kwam ik als test engineer te werken bij een bedrijf die draadloze datacommunicatie apparatuur ontwikkelt. Na veel zelfstudie verhuisde ik van de testafdeling naar de ontwikkelafdeling. Daar heb ik de fijne kneepjes van het RF- en EMC vak geleerd.
Daarnaast ben ik van jongs af aan hobbymatig zeer actief met allerlei RF (power) applicaties.

Aanvankelijk ontwikkelde ik elektronica applicaties (schema en layout). Maar geleidelijk aan is dit meer overgegaan in het oplossen van moeilijke issues die tijdens of na een ontwikkeling kunnen ontstaan. Denk daarbij aan EMC/safety kwesties, het verbeteren van een RF-link, of een warmteprobleem in een geschakelde voeding (SMPS). Hoewel het ontwikkelen creatief en leuk is, haal ik de meeste voldoening uit het oplossen van een specifiek probleem. Helemaal tot op de bodem uitzoeken hoe iets zit. Dat kost soms veel tijd en is doorgaans niet nodig om tot een gedegen oplossing te komen. Vaak komt de oplossing voort uit ervaring en gevoel. De extra uren voor het (theoretisch) onderzoek zal ik nooit factureren. Tenzij anders gewenst, is mijn doel om zo snel en voordelig mogelijk tot een meest optimale oplossing te komen.

Mijn specialisaties zijn RF, EMC en geschakelde voedingen.

Referenties en c.v. zijn beschikbaar.